tiistai 28. kesäkuuta 2016

Kutsu kortit

Teimme kutsut jo hyvissä ajoin maaliskuussa koska itse ajattelen että jos häät ovat heinäkuussa tai elokuussa, kutsut pitäisi lähettää samoihin aikoihin sillä ihmiset tekevät jo alkukesästä kaikki kesäsuunnitelmansa.
Tämä osoittautui hyväksi vaihtoehdoksi vaikka tuntuikin että olemme todella ajoissa mutta mielummin ajoissa kun liian myöhässä, se olisi harmittanut jos joku ei pääsisi sen takia että olemme ilmoittaneet liian myöhään.

Halusin että kutsuistamme tulee juhlamme tyyliset, maalaisromanttiset, kauniit, yksinkertaiset ja vähän jotain pikku twistiä tekstissä. Näillä kriteereillä rupesin rakentamaan kutsua ja hyväksytytin aina miehellä.
Olen äärettömän tyytyväinen lopputulokseen :) Mielenkiintoa toi asiaan se kun piti ruveta kääntämään kutsua eestin kielelle, sillä eihän sanallinen sujuvuus ole samaa kun kieltä vaihdetaan. Sama runo muodossa oleva lause pitää kääntää ja vääntää aika moneen otteeseen mutta hyvin tästäkin selvittiin !

Kun kutsujen materiaaleja ruvettiin hankkimaan, mietin että jos olisi jostain aliexpressistä tilannut valmiit niin olisi säästynyt työltä.. totesin että mielummin säästän sen 300e ja tehdään yksi ilta töitä. Tämä osottautui äääärettömän hyväksi vaihtoehdoksi :D

Pitsit ostin Tallinnasta kangas kaupasta, pohjat tilasin netistä (myöhemmin tuli ilmi että kaupungin askartelu liikkeessä olisi ollut samoja ),  askarteluliikeestä ostettiin loput tavarat kuten kaksipuolinen teippi (HALLELUJA!!) ja vaalea paperi mihin tulostettiin tekstit.
Jos morsiamet tai muut ikinä teette askartelu-paskartelu  hommia ja pitäisi leikkaa-liimaa leikkejä leikkiä, niin suosittelen että hommaatte kaksipuoleista teippiä! Säästyy monet hermot ja materiaalit ! Ja pitsin kanssa tämä oli oikeastaan myös ainut järkevä vaihtoehto !

Meillä meni n. 50 kortin tekemiseen;
- 5 naista
- 5 tuntia
- 2 pulloa viiniä
- hyvää musiikkia
- tulostin
- teksti paperia (varaa ylimääräistä)
- paperileikkuri (TÄMÄ KANNATTI EHDOTTOMASTI ! Monta kertaa mietittiin että onneksi ei täydy leikata saksilla!)
- kaksipuoleista teippiä
- pitsiä
- korttipohjat
- pieniä helmitarroja "kutsu" korttiin

Kun kortit olivat valmiit ja kaasot kiitelty niin toki oli vielä yksi urakka; kirjekuorien kirjoitus.
Siinä meni jokseenkin kauan ja piti tehdä parissa erässä jotta ranne ei krampannut. :D
Koska rakastamme herran kanssa yksityiskohtia, teimme vielä kirjekuoreen sinetinkin punaisella sinetti vahalla ja leimasimella. Ihana lisä kosketus ja toi mielestäni pientä ylellisyyttä kutsuun sillä ei noita sinettejä enää juurikaan näe.

Lopputulos kahdesta eri pitsistä

Lopputulos kortin sisältä, pitsitasku juhlainfolle oli mielestäni aivan ihana :)


Toivottavasti tästä oli jollekin inspiraatiota tai ideoita ainakin askartelu osioon!
Ei enää kauhean kauan häihin ole ja rupeaa jo vähän jännittämään ! <3

<3: Silvia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti