sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Vieraslista.. kenen vieraat ?

Tämä on ehkä vaikein asia koko häiden suunnittelussa, jos mekon valintaa ei oteta mukaan.
Tai olisi jos lähtisi mielyttämään kaikkia ja miettimään kutsuttavia muiden näkökulmasta kuin meidän. Pelkästään kahden ihmisen ajattelullakin, siinä on haasteita tarpeeksi. :D

Otimme alusta lähtien vieraslistan laadintaan ajatuksen " nämä ovat MEIDÄN juhlat, ja kutsumme ne, ketä ME haluamme" , ja toki toivomme että ketään emme loukkaa kutsumattomuudella mutta toivon toki että ihmiset ymmärtävät että eivät häiden järjestelyt ilmaista ole ja johonkin on pakko vetää raja. Onneksi meidän molempien vanhemmat ovat myös erittäin ymmärtäväisiä koko asian suhteen ja ovat tähän meidän omaan valintaan kannustaneetkin.

Tärkeimmät kutsutaan ja tällaiset "sukupakko -kutsut" jätetään kutsumatta, kuten serkut kenen kanssa ei ole missään tekemisissä tai sukulaiset ketä ei ole nähnyt vuosikymmeniin, tai vanhempien parhaimmat kaverit (onneksi näitä ei meillä kyllä olekaan).

Facebook hääryhmissä on välillä jos jonkinlaista keskustelua vieraiden kutsumisista, äidin siskon serkun lapsenlapsen loukkaantumisesta jne, mitä en kyllä voi valitettavasti itse ymmärtää ollenkaan. Itse en ikinä voisi olettaa että varmasti saan johonkin hääkutsun, mielummin olen yllättynyt jos saan !

Omat isovanhemmat tuntuvat olevan vaikeammat käännyttää tähän MEIDÄN HÄÄT, ajatukseen. Lieneekö vanhan maailman malli " naapurit ja kylä mukaan" vielä heillä takaraivossa. Oletan että tästä voi tulla vielä sanomista, toki toivon että ei tule ja jotenkin kauniisti sen saisi heille myös muotoiltua.
Miehen suhde hänen omiin isovanhemiin on olematon joten heitä ei "tarvitse" miettiä, mutta minun omat isovanhemmat jotka asuvat ja ovat Virosta kotoisin, saattavat tuottaa mielenkiintoa niin mielipiteiden kuin hääkulttuuri erojen kanssa. Jään tätä odottamaan ja yritän itseäni vahvasti muistuttaa että sillä ei ole oikeasti merkitystä koska me teemme häistämme meidän näköiset, oloiset ja meidän vieraat !

Morsiamet muistakaa että päivää ei järjestetä mielyttääksemme sukulaisia vaan luomaan muistoja itselle, tulevalle puolisollemme ja vieraillemme, ketkä ovat mahdollisesti läheisiämme, perhettämme ja ystäviämme ! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti