lauantai 30. tammikuuta 2016

Flower Power

Mitä Carrien ulkonäköön tulee, ruusuja tai ei.. upea !


Hääkukista kun puhutaan, tulee mieleeni yleensä ensin ruusut, ruusut, ruusut.

En tiedä mistä tämä päähän pinttymä on jäänyt, liekö elokuvista vai siitä että niissä häissä joissa olen käynyt, pääkukka on sattunut olemaan ruusu, melkein joka kerta?
Toki onhan ruusu kaunis kukka, helppo, ja sitä on saatavana läpi vuoden eri värisinä, hyvinkin helposti.
Itse pidän ruusua kauniina kukkana mutta koska haluan olla vastarannankiiski tietyissä asioissa, olkoon tämä yksi sellainen.


Ruusuja ruusuja ruusuja
 Onneksi ja vaikeudeksi osoittautuu varmasti jokaiselle morsiamelle, jossain vaiheessa, ihana, kamala Pinterest, joka on täynnä aina vaan upeampia kokonaisuuksia niin mekoista, juhlapaikan sisutuksesta, valoista, kuin niistä ihanista hääkukista.  Vaihtoehtoja löytyy sitten kyllä joka lähtöön !
Niinkuin annoin heti jo ymmärtää, ei hääkukkiimme kuulu yhden yhtä ruusua.. Koska "teema" on maanläheinen, rustiikkinen, maalaisromanttisuus, on tarkoitus että kukatkin olisivat hempeitä, kevyitä ja myös edullisia.

Kukkiin saisi todellisuudessa upotettua omaisuuden, jos ottaisi huomioon kukat aina hääkirkko sisustuksesta lähtien… Tämä ajatus on henkilö kohtaisesti ollut aina todella hullu, että "sijoittaisin" monia satasia kirkko käytävä kukkiin mitkä ovat näkyvillä n. 30-45 min. Onneksi meillä on kaunis kirkko joka ei siihen muuta enempää tarvitse.. Halutessaan jos myöhemmin tulee koristeluhulluus, niin vaikka kynttilöitä mielummin ! Tämän verran "järki morsian " olen, vaikka monessa mennäänkin "vain kerranhan sitä" ajatuksella. Klisee, mutta niinhän se on ;)
Noin vuosi sitten kävin Helsingin Wanhassa Satamassa häämessuilla jossa oli kimppuäänestys ja siellä ihastuin täysin valkoiseen, pyöreään neilikka kimppuun jossa oli päällä koristeellinen koru. Tästä kimpoutui ajatus DIY, mutta nyt vuoden sitä muhitelleena ja tiedostaen kaikki muut DIY tehtävät asiat, en aio kimppuani itse tehdä, jotta sitä ei myöskään tarvitse stressata.
Häämme kun on elokuun lopulla, ja veilä paljon "pelto"kukkia luonnosta löytyy, käytämme niitä hyödyksemme isommissa paikan koristeluissa. Pöytäkukiksi on valikoitunut hyvin vahvasti neilikat sekä morsiusharso, babysbreath.
Eli kaunista, herkkää, yksinkertaista. Näin myös toteutetaan kaasojen sekä bestmanien vieheet.

Varaan floristin tekemään morsiuskimpun ja kaasojen kimput, vieheet ja yhden lisä jutun, mitä en vielä paljasta kenellekään. Näiden kaikkien yhteishinta oli mielestäni ihan kohtuullinen n. 300e, ja näistä mielelläni maksankin, ja haluan myös omalla tavallani tukea floristi yrittäjyyttä.
Muut "massiivi" kukat, pöytiin jne, tuodaan Tallinnasta isovanhempien kyydissä, koska siellä on vaan niin hurjasti halvempia nuo kukat, ja paljon tätä morsiusharsoa tullaan tarvitsemaan. Kuljetustapa pitää vain vielä kokeilla toimivaksi.. Isovanhempani ja serkku perheineen asuvat Tallinnassa ja tulevat sieltä edeltävänä päivänä, joten tämä toimii äärettömän hyvin.
  

Saa nähdä kuinka sitä malttaa pitää kyyneleet kurissa kun kaikki on jo nyt suunnittelu vaiheessa niin kaunista ja ihanaa.. ! Kummityttöni tulee kukkatytöksi ja hänelle olisi mahdollisesti suunnitteilla tuollainen seppele, voi kuinka ihanaa ja suloista !

Mitä ajatuksia hääkukista yleensä? Panostatteko kuinka paljon tähän osioon ?

- Rakkaudella, Silvia häähörhö

4 kommenttia:

 1. Ymmärrän täysin ihastuksesi kukkiin! Minä olen myös hillitön kukkafani. Meillä oli häissämme siinä mielessä onnea, että anoppini on haka kukkien kanssa ja hän teki kaikki asetelmat juhliimme. :)

  Olisitko halunnut/ehtinyt osallistua juhla-aiheiseen kyselyyni? Teen opinnäytetyötäni liittyen tapahtumien visuaaliseen tuotantoon ja minusta olisi upeaa, jos sinulla olisi halua ja aikaa vastata kyselyyni! Kyselyni käsittelee juhlia ja niiden ulkonäköä. Kysely löytyy alla olevasta linkistä. Kiitos paljon jo etukäteen! 
  https://docs.google.com/forms/d/1rOWC5ZMUcHgsv9aa_8DWJ71Di6UMQVSzHXi34p7ubxo/edit?usp=drive_web

  Terkuin, Marjo/Elämäni päivä
  http://elamanipaivamedarinsp.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marjo !
   Juhlissa kukat, kotona tekstiilit.. sisustamis elementtejä paljon ja oikein niiin toimii ! <3 Kävin vastaamassa kyselyyn ja tsemppiä oppariin ! Kuulostaa kivalta ja mielenkiintoiselta aiheelta ! :)

   Poista
 2. Oi kuinka upea tuo oikeanpuoleinen kimppu! Yksinkertainen, mutta näyttävä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heini, niin minustakin ! Ja välillä "less is more" !
   Onko teillä häät milloin ? :)

   Poista