keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Häämekko dilemma

Olen käynyt kokeilemassa eri morsiusliikkeissä mekkoja ja pari mekkoa yllättävästi nostattanut jopa tunteita mutta muuten ollut omiin ajatuksiin liian "basic" mekkoja tarjolla tai joku yksityiskohta kauniissa mekossa on häirinnyt. Kaikki ovat olleet kauniita mutta kun saat päähäsi jotain tiettyä WAU ajatusta niin siitä ei irti päästetä. 
Kävin viikko sitten kahden kaasoni kanssa Tallinnassa sillä ajatuksella, että nyt se mekko löytyy. No miten kävi, ei todellakaan löytynyt! :D Kolmessa liikkeessä kävimme ja neljäs ei edes avannut oveansa. Liikkeissä tähän aikaan vuodesta todella pieni valikoima näitä minun kriteereillä olevia mekkoja: selässä joku juju, merenneito ja pitsiä. Ja sitten jos oli mekko niin ei ollut kokoa. 
Ei niin hyvän asiakaspalvelu alttiuden ( jonka tiedostin jo ennen kuin menimme Tallinnaan) lisäksi, mekko tarjonta oli minulle jopa pettymys ja myyjät sanoivat poikkeuksetta että palaa tammikuussa, silloin on uutta tarjontaa. 
No kuitenkin tammikuu olisi minulle vielä ihan hyvä aika mennä uudestaan katsomaan mekkoa sillä kiire ei ole, ellei mekolla kestä tulla se 6kk ja haluaisin että mekko olisi hyvissä ajoin jo itselläni säilössä ettei sen viimeisiä muutostöitä tarvitse jättää viimeiselle kuukaudelle.

Kävimme myös eräässä juhla/hää vaatteiden myynti/vuokraus liikkeessä ja siellä juttelin mukavan ompelijan kanssa ja tästä heräsikin teettämis ajatus, minkä Suomessa olin hylännyt hintansa vuoksi, kun koko pitsi mekon hinnaksi yksityiskohdilla tulisi varmasti n. 2000e ja siihen ei budjettini veny ja vaikka venyisi niin en niin paljon halua yhden päivän mekosta kyllä maksaa. Alustavien puheiden perusteella saisin unelmamekkoni ns puoleen hintaan Suomen teettämis hinnasta ja kyllä mielummin itse maksan suoraan ompelijalle kuin monien välikäsien kautta, mikä olisi luultavasti totuus morsiusliikkeestä ostaessa. Ja käsityöstä mielellään maksankin. 

Nyt pinterest laulaa eri yksityiskohtia mekosta ja mietin kokonaisuutta mitä sitten näyttää omplijalle. Tämä on ihanaa mutta toisaalta vaikeata kun vaihtoehtoja löytyy niin paljon! 
Kuinka moni muu teettää mekkonsa? :)


Selkä on upea!
Hihoilla vai ilman?

4 kommenttia:

 1. Ihanat hääpuvut noissa kuvissa, itsekin tykkään juuri tuollaisesta tyylistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oletko itse menossa naimisiin/löytänyt vielä mekkoa? :)

   Poista
 2. Mistä tuo ylin mekko on? :) se on juuri sellainen mitä oon miettiny! Aivan ihana! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ! Tuo on valitettavasti jostain pinterest tai google maailmasta bongattu joten en osaa sanoa tarkemmin. Tuon tyylisiä kuitenkin olen morsius liikkeissä muutamia nähnyt ja tuollaisen teettäminenkin onnistunee vielä suht kipukynnyksen rajoilla varmasti suomessakin kun yläosa on ainut haastava ja alaosa kevyttä tylliä :) Toivottavasti löydät etsimäsi !!! ^_^

   Poista